Jonathan Sacks, Recreating Society; 19 november 2019

Jonathan Sacks,

Recreating Society

Drie leer-bijeenkomsten over een heel actueel maatschappelijk thema.

The Home we Build Together. Recreating Society. Jonathan Sacks

Dit boek van filosoof en rabbijn Jonathan Sacks gaat over de vraag  hoe je als cultureel en religieus diverse groepen heel goed kunt bouwen aan één leefbare wereld voor iedereen, gezien als een huis waaraan je samen bouwt en waarin je samen woont.

Het boek kent: drie delen:

1. How did we get There?
    1. Society as Country house, Hotel or Home
    2. Technology and the Fragmentation of Culture
    3. The Inward Turn
  2. A Theory of Society Creation
    1. Telling the Story
    2. The Responsible Society
    3. The Home we Build Together
  3. Where next?
    1. The Uses of Covenant
    2. Civility: side by side (better than face to face)
    3. A Time to Build

We lezen het boek in het Engels (het is niet vertaald). U schaft het boek zelf aan. De avonden zijn, zoals u van ons gewend bent, dialogisch en interactief opgezet. Op iedere avond staat een derde deel van het boek centraal.

Wanneer:

Dinsdagavond 19 november; 10 december, en 17 december

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Cursusleiders: Bas van den Berg & Marcel Poorthuis

Waar: De cursus vindt plaats in de Yehuda Aschkenasy-bibliotheek van de Stichting PaRDeS op de centrale locatie:
Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2,1082 MD Amsterdam.

Kosten: € 20,- per avond, € 50,- voor drie avonden

Aanmelden:

U schrijft zich in door tevoren het cursusgeld over te maken op de bankrekening van de Stichting PaRDeS: NL 80 RABO 0129 9836 59 (met vermelding van naam en emailadres).
Daarmee bent u aangemeld en komt u op de deelnemerslijst te staan.
Gebruik daarvoor één van de onderstaande links.

Meer info: mail met bwp.vdberg@ziggo.nl

Marcel Poorthuis is sinds 2010 hoogleraar aan de Faculteit Katholieke Theologie (FKT) van de Tilburg University. met als leeropdracht de dialoog tussen de godsdiensten.

Bas van den Berg is muzisch theoloog & pedagoog en ontwerpt programma’s voor creatieve en interactieve levensbeschouwelijke educatie vanuit zijn projectbureau Esprit de Finesse, geïnspireerd door de lange midrasj traditie in het Jodendom.

Beiden zijn al jaren lang zeer actief als medewerkers en bestuursleden binnen Stichting PaRDeS, schrijven veel en vertolken op allerlei manieren joodse wijsheid voor een breed publiek.

Bekijk een kort videofilmpje over het onderwerp.

Download de flyer.